RUTA 5

RUTA DE LA FONT DE LA PINTORESCA

Accés al punt d’inici

Per la carretera d’Arbúcies GI-552 s’arriba al municipi de Breda (km 4-5). Un cop aquí, la ruta comença a la Plaça del Convent, la qual conforma el centre del poble on hi ha l’Ajuntament i l’Església.

 

Interès de la ruta

Aquest itinerari circular s’inicia al centre de Breda, passant per l’emblemàtic Molí d’en Bosc —antic molí fariner inclòs en l’inventari de Patrimoni Arquitectònic català—, fins a arribar a les portes del Parc Natural del Montseny i baixar per l’entorn rural que envolta el nucli de Breda.

Descripció

Es tracta d’una ruta de dificultat mitjana a causa de la distància, ja que el desnivell acumulat és perfectament realitzable amb un entorn familiar. Aquest itinerari comença travessant pel vessant nord-oest del poble fins a arribar al Molí d’en Bosc i la Font de la Pintoresca, ascendeix paral·lel amb la riera de Breda i la Serra de Can Pelló, tot travessant la GIV-5521 per tal d’arribar al punt més alt de la ruta. Un cop aquí, s’inicia el descens paral·lel a la Riera de Repiaix fins a les Basses de l’Huguet i el centre de Breda altra vegada.

FONT DE LA PINTORESCA

La Font de la Pintoresca o Font del Molí gairebé es pot dir que és la preferida pels bredencs i un lloc històric de fontades i esbarjo. Situada a tocar de la riera de Breda, l’actual font data de 1912 però anteriorment hi havia hagut un altre brollador, uns pocs metres més amunt, que estava datat de l’any 1884.

RIERA DE BREDA

La Riera de Breda també pren el nom de Riera de Riells en el seu pas per Riells del Montseny. És un afluent de la Tordera que neix al Montseny i que marca el límit de ponent del terme municipal de Breda. La vegetació que li és pròpia són els boscos i els bosquetons de ribera, com ara les vernedes i les salzedes.