RUTA 3

Accés al punt d’inici

Per la carretera d’Arbúcies GI-552 s’arriba al municipi de Breda (km 4-5). Un cop aquí, la ruta comença a la Plaça del Convent, la qual conforma el centre del poble on hi ha l’Ajuntament i l’Església.

 

Interès de la ruta

Us proposem una ruta en la qual s’ascendeix a una petita cinglera de muntanyes de densa i diversa vegetació mediterrània —on comença el Parc Natural del Montseny— que ens porta al Coll de n’Orri i torna a Breda seguint les conques fluvials del Repiaix i petits torrents afluents. Una vegada més, s’aprofiten els cursos fluvials per a l’inici o el descens de la ruta.

Descripció

Itinerari de dificultat mitjana-baixa que transcorre per el vessant nord-est de Breda. Des del centre del pobre se surt en direcció nord-est, pel Barri de la Cooperativa, es voreja un petit tram de la Riera del Repiaix i comença l’ascensió fins a quasi les Brugueres. En aquest punt s’agafa un camí ral fins al Coll de n‘Orri. Situats al coll, s’inicia el descens paral·lel amb la Riera del Repiaix, es creua el Pont d’en Mut, i es torna al punt d’inici per les Basses de l’Huguet.

COLL DE N’ORRI

Com el seu nom indica, es tracta d’un coll, que permet superar el turó de Montsoriu en direcció cap a la vall d’Arbúcies. En aquest coll també hi va a parar el camí Ral de Gaserans. Aquí es troben els termes municipals de Breda i Sant Feliu de Buixalleu i així ho indica una creu de terme que s’hi va instal·lar l’any 1968 aprofitant les festivitats de la consagració de l’església del Monestir de Breda.

PONT DEL MUT

El pont del Mut formava part d’aquest antic camí per anar a Arbúcies i serveix per travessar el torrent de Vilaseca que, un tros més cap a llevant, desemboca a la riera del Repiaix. Malgrat que amb la construcció de la nova carretera el pont va perdre trànsit, continua essent un lloc de passeig habitual pels bredencs.