RUTA 2

Accés al punt d’inici

Per la carretera d’Arbúcies GI-552 s’arriba al municipi de Breda (km 4-5). Un cop aquí, la ruta comença a la Plaça del Convent, la qual conforma el centre del poble on hi ha l’Ajuntament i l’Església.

 

Interès de la ruta

Aquest recorregut és ideal per a fer a l’estiu, ja que discorre per les fonts contigües i més emblemàtiques del municipi i tres cursos fluvials. En alguns punts s’ha d’estar alerta, ja que es travessa la carretera, malgrat que la ruta transcorre principalment per camins rals i de vora riu.

Descripció

Ruta curta circular, sense cap dificultat, que voreja tot el municipi de Breda. Des del centre del poble se surt en direcció nord-est, pel Barri de la Cooperativa, i es comença a vorejar la Riera del Repiaix i la carretera GI-552 passant per la Font d’en Ratica. Seguint fins al Pont del Mut i la Font Nova, es passen una sèrie de masos fins a tornar a creuar la GI-552 direcció Font de la Pintoresca. Un cop en aquest punt, es torna al punt d’inici seguint un traçat paral·lel amb la Riera de Breda.

FONT D’EN RATICA

La Font d’en Ratica és una de les més freqüentades, juntament amb la Pintoresca, per ser una de les que més raja i pel seu accés fàcil. Es va fer famosa a tota Catalunya perquè va aparèixer a uns quants capítols de Ventdelplà, la sèrie de TV3 que es va rodar a Breda entre el 2005 i el 2010. Sota aquesta Font, a l’ombra de “l’arbre màgic”, hi passava estones en Biel, un dels protagonistes.

FONT DE SALVADOR O FONT NOVA

La Font de Salvador també rep el nom de Font Nova, perquè va ser la darrera, de totes les fonts naturals de Breda, en ser descoberta. Data de l’any 1946 i va ser batejada amb l’advocació del monestir de Breda: Sant Salvador.