RUTA 6

Accés al punt d’inici

Per la carretera d’Arbúcies GI-552 s’arriba al municipi de Breda (km 4-5). Un cop aquí, la ruta comença a la Plaça del Convent, la qual conforma el centre del poble on hi ha l’Ajuntament i l’Església.

 

Interès de la ruta

Es tracta d’una ruta de dificultat mitjana a causa de la seva distància, ja que el seu desnivell no és massa rellevant. Aquest itinerari envolta el municipi de Breda, donant-nos a conèixer així, tots els vessants d’aquest. Circula doncs per zones boscoses, de ribera i entorns rurals on trobem emblemàtiques construccions com la del Pont del Mut o el Molí d’en Bosc.

Descripció

Des de la Plaça del Convent es travessa Breda direcció sud fins a arribar al Quintà de Can Sagristia, on es travessa la Riera del Repiaix i s’ascendeix direcció Les Brugueres. En aquest punt, la ruta segueix paral·lela a la Riera del Repiaix i s’ascendeix fins als inicis del Bosc de la Móra. S’inicia un descens creuant el Pont del Mut fins a arribar al Molí d’en Bosc, punt on tancarem la ruta passant pels Boscos del Molí i entrant a Breda per l’oest.

RIERA DE REPIAIX

La Riera de Repiaix delimita el terme municipal de Breda per la part de llevant. Neix als vessants del turó de Montsoriu i desemboca a la riera de Breda prop de l’estació de ferrocarril, poc abans que aquesta es trobi amb la Tordera. Actualment un camí fluvial en recorre un tram de la seva riba i la converteix en una zona de passeig.

MOLÍ D’EN BOSC

El Molí d’en Bosc és un antic molí situat als afores de Breda, a tocar de la riera de Breda i molt a prop de la font de la Pintoresca. Aquest molí utilitzava la força motriu de l’aigua de la riera, desviant-la a una gran bassa, i deu el seu nom a la masia propera anomenada Can Bosc. Just al seu davant, a la banda de la riera més propera a Breda, s’hi pot veure el forn d’en Bosc, un antic forn de calç.